13.5.2023 - Agreed Minutes of Meeting (AMM): PSMZA-UIS-STAI
PSMZA telah menandatangani AMM tersebut bersama Universitas Ibnu Sina dan Sekolah Tinggi Agama Islam Ibnu Sina bertempat di Dewan Kuliah Utama UIS pada 12 Mei 2023. Delegasi PSMZA seramai 33 orang termasuk 19 pelajar dan 14 pensyarah serta pegawai kanan diketuai oleh Puan Pengarah, Hajah Zamra Derahman sendiri. Delegasi PSMZA telah terlibat dengan program Corporate Sosial Responsibility (CSR) antarabangsa yang berkolaborasi dengan institusi UIS dan STAI di kawasan komuniti daerah Batam. Antara kandungan AMM yang dimenterai ialah program pertukaran pelajar dan pensyarah di antara ketiga-tiga institusi serta perkongsian kepakaran serta berkolaborasi dalam seminar dan pembentangan hasil penyelidikan dan lain-lain lagi. Semoga AMM ini menjadi jalinan keakraban silaturahim serta rakan yang strategik di antara Malaysia dan Indonesia.